Chihuahua-passie van A tot Z

Alle mogelijke info over ras-standaard, gezondheid, hondenshows, puppy's, opvoeding, adressen betrouwbare fokkers, ...Voor liefhebber fokkers en particulieren
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 HOOP

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Souvenir.Cheyenne
Admin
avatar

Aantal berichten : 223
Registratiedatum : 20-12-13
Leeftijd : 54
Woonplaats : Falmagne (Dinant) - Belgium

BerichtOnderwerp: HOOP   do jan 02, 2014 1:00 pm

HOOP ….

Als exposant betalen we gemiddeld ……Euro inschrijfrecht per tentoonstelling. Uiteraard doen we dit niet voor “de mooie ogen” van de keurmeester of organisator. We hopen op een mooi resultaat als exposant, maar verwachten ook :

Van een goede ORGANISATIE :
1. een nette tentoonstellinghal met een ring die groot genoeg is om ons toe te laten onze honden te “tonen” zonder hierbij onze mede-exposanten omver te lopen of op de tenen te trappen (als het al niet op deze van de honden is !)
2. hokken of toilettage-ruimte gelegen in de onmiddellijke omgeving van de ring waar onze honden gekeurd worden
3. keurmeesters die (enkel !) gekozen werden in funktie van hun perfecte kennis van het ras.

van de KEURMEESTERS :
1. dat ze het te keuren ras grondig kennen. Dat ze de moeite nemen de oorspong, de evolutie, de kwaliteiten of fouten en hun positieve of nefaste gevolgen te bestuderen. Dat ze er aan denken dat de door hen bekroonde “kampioenen” vaker voor de fok zullen ingezet worden.
2. dat ze de HOND keuren, zonder rekening te houden met zijn afstamming, zijn eigenaar, of uiting geven aan een zeker “chauvinisme”
3. dat ze respect opbrengen voor de aanwezigheid en het gespendeerde geld van beginnende of minder gelukkige exposanten door hen evenveel aandacht te schenken. Een uitgebreid en oordeelkundig verslag over een “hond met fouten” kan vaak leerzamer en nuttiger zijn voor het ras, dan een simpele constatering van de kwaliteiten van een kampioen.

Dit alles houd in dat iedere exposant, winnaar of niet, tevreden huiswaarts zal keren met de herinnering aan een prettige dag, welke hem er toe zal aanzetten een volgende maal terug te komen.
De voldoening, zowel van deelnemer als publiek, is altijd de doorslaggevende factor geweest tot het bepalen van het succes van een organisatie.

HOOP…. vervolg of recht op antwoord…..

Op wat mogen wij hopen, wij, keurmeesters en organisatoren ?

Het is belangrijk éérst en vooral het verschil te maken tussen “organisator” en “diensverhuurder”.
De organisator, meestal een vrijwilliger, moet beroep doen op een verhuurder, die bij lange na geen vrijwilliger is ! Behalve deze schaduwzijde, welke veroorzaakt wordt door de (soms dikke) winst opgestreken door de eigenaar van het gehuurde pand of de aanwezigheid van commerciële stands, neemt de organisator verantwoordelijkheden op zich die vaak het draaglijke overschrijden.
Het zoeken van een geschikte zaal, het onderhandelen met de lokale autoriteiten, het sparen van alle lichtgeraaktheid, het aanwerven van andere vrijwilligers en de totale planning van het goede verloop, de nodige voorraad aan materiaal (tafels, stoelen, voeding, prijzen, drukwerk enz ..enz… (tot het toiletpapier toe!) geven slecht een klein overzicht van de kopzorgen van een organisator.
Een goede organisator is geen perfecte organisator maar wel iemand die open staat voor de sugesties of opbouwende kritiek, en vooral, die bereid is zijn plaats af te staan aan éénieder die in de overtuiging verkeerd dat hij het zoveel beter zou kunnen !

De keurmeester is meestal iemand die dit geworden is uit idealisme en/of liefde voor het ras dat hij fokt.
Als keurmeester, is het slechts nadien, op sleep genomen door onze functies, dat wij er andere rassen bij nemen. Is het uit interesse voor deze rassen, voor de “carrière” binnen de groep die wij keuren, of om niet uitgesloten te worden door de organisatoren, dat wij onze kennis uitbreiden ?
In ieder geval verwachten en verdienen wij uw respect !
Het aantal honden dat we te keuren krijgen op één dag, laten ons toe slecht enkele minuten te besteden per hond. Het is bijgevolg belangrijk en in het belang van de exposant, om ons de hond zo voor te brengen dat we een geldig oordeel kunnen vellen.

De stiptheid waarmee u zich in de ring aanbied, de aandacht die geschonken wordt aan onze instructies, bv. bij het laten lopen van de hond, laten toe tijd te winnen wat een langere waarneming en een betere keuring meebrengt.
Bij het inschrijven op een tentoonstelling aanvaardt u reeds de reglementen en de uitspraken van de keurmeester.
Onenigheid mag geen motief zijn om uw hoffelijkheid of “zelfcontrole” te verliezen, en andere exposanten moeten niet “lijden” onder de verloren tijd veroorzaakt door uw persoonlijke vragen, die u wel mag stellen, maar na de keuring
Vergeet vooral niet dat u verondersteld wordt een waardige vertegenwoordiger te zijn voor uw ras !.

Help ons dus ons werk in optimale condities te doen en een zo aangename dag door te brengen als u zelf zou willen.

Lucienne Van Beveren - Guldemont 2008
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://chihuahua-passie.actieforum.com
 
HOOP
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1
 Soortgelijke onderwerpen
-
» Verzoening en hoop bij Indiëherdenking

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Chihuahua-passie van A tot Z :: FOKKERS :: Tentoonstellingen, resultaten en foto's-
Ga naar: