Chihuahua-passie van A tot Z

Alle mogelijke info over ras-standaard, gezondheid, hondenshows, puppy's, opvoeding, adressen betrouwbare fokkers, ...Voor liefhebber fokkers en particulieren
 
IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Deel | 
 

 DE ONTWORMINGEN

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Souvenir.Cheyenne
Admin
avatar

Aantal berichten : 223
Registratiedatum : 20-12-13
Leeftijd : 53
Woonplaats : Falmagne (Dinant) - Belgium

BerichtOnderwerp: DE ONTWORMINGEN   zo dec 22, 2013 1:40 am

In het kort… study 

DE ONTWORMINGEN
Een onmisbare medicatie en waaraan men niet dikwijls denkt.
De spoelwormen (de meest voorkomende) zijn draadvormige, een tiental centimeters lag en die parasiteren in de dunne darm van de hond en kat. Bij het niet ontwormde jonge dier zijn verantwoordelijk voor groeiproblemen en opgezwollen buik. Zij worden overgedragen via de moeder tijdens de dracht, via de placenta of via de melk.
De volwassen hond en kat worden niet gespaard door deze parasieten. Zij kunnen allerhande soorten dingen eten (niet noodzakelijk vers) en besmet worden. Dit blijkt onaangenaam te zijn voor het dier en kan ons ookbesmetten. Vooral jonge kinderen die gemakkelijk dehandjes in de mond steken. “Niet erg hygienisch”! De toediening van een ontwormmiddel minstens 1 maal, zelfs 2 maal per jaar blijkt dus noodzakelijk. Een gemakkelijke behandeling en niet duur.

DE NAAKTSLAKKEN

Deze onelegante insecten die onze tuinen bezetten en onze planten aanvallen zijn een plaag en veel mensen lossen dit op door korrels voor het vernietigen hiervan, te gebruiken.
Men moet weten dat deze korrels een sterk en dodelijk gif zijn. Dodelijk voor de naaktslak maar eveneens voor uw gezelschapsdier.
Deze “fameuze” korrels worden vrij verkocht in de handel en ook al staat op de fles dat deze repulsief voor honden en katten bevatten, doen velen nog die kosten en stervn de dieren in ondraaglijke pijnen.
De dieren zijn nieuwsgierig en soms zeer gulzig entrekken er hun neus niet voor op. Zonder te spreken van de kleinenkinderen die op het gasveld spelen en die gemakkelijk eender wat in hun mond steken. Eer men zich bewust is van de oozaak van de ziekte, is het vaak te laat.

HET SEIZOEN VAN DE TEKEN

Ook al zijn we reeds in september, is het nog warm en de vegetatie dicht, dus is het niet vreemd nog deze mijtachtigen vastgezogen op de huid van onze gezelshapsdieren te vinden, of eens volgezogen met bleod, op de vloer van onze huizen.
Aarzel dus niet nog aangepaste insectwerende middelen te gebruiken (dit zijn kleine pipetjes die men in de hals van het dier giet, deze zijn tegenwoordig het meest doeltreffend).
De teek logeert meestal in warme omgevingen: lies, poten, oren, oogleden. Degrote teken die reeds verzaard zijn door het bloed dat zij gezogen hebben, zijn gemakkelijker te verwijderen. De simpelste manier om het te verwijderen is door de vacht opzij te schuiven, de duim onder het lichaam, de wijsvinger bovenop en te treken in de tegenovergestelde richting van de teek.
Ontsmet me een doekje en let goed op dat het hoofd niet in de huid is blijven steken, want deze kan een ettergezwel veroorzaken. Men weet dat deze mijtachtigen verantwoordelijk kunnen zijn voor piroplasmose en zelfs de ziekte van Lyme. Deze twee ziektes zijn zeer gevaarlijk voor u gezel. Wees dus waakzaam.


WETTLIJKE AANSPRAKELIKHEIDSVERZEKERING

Iedereen denkt er aan zijn huis te verzekeren tegen brand en zijn auto tegen ongevallen. Twee verplichte verzekeringen. Maar denkt men er steeds aan zich te verzekeren tegen huiselijke ongevallen? Een verzekering die niet verplicht is, maar nochtans essentieel.
Inderdaad, wij kunnen allen schade aan anderen berokkenen en zeker wanneer ons gezin bestaat uit kinderen en dieren. Al spelend kan één van uw kinderen een ander kwetsen en hoge medsche kosten voor u mee brengen. Uw hond kan tijdens een wandeling een ouder persoon omver lopen, die u zult moeten vergoeden voor eventuele zorgen.
Meer en meer constateren wij agressies bij honden ie, door hun bijten, ook belangrijke verzorgingskosten teweeg kunnen brengen, zie hospitalisatie. Het is dus belangrijk dat u zich beschermt tegen deze onvoorzienigheden (huiselijke en medische) en die zeer duur kunnen zijn.
Voor een gering bedrag dekt de wettelijke aansprzkelijkheidsverzekering, die men gewoonlijk “familiale verzekering” noemt, deze ongelukken. In ons aanname contract raden wij trouwens dit soort verzekering aan want wanneer uw hond of uw kat een ongeluk veroorzaakt, bent u de verantwoodelijke.
Een kleine raad die goud waard is!!!
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://chihuahua-passie.actieforum.com
 
DE ONTWORMINGEN
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Chihuahua-passie van A tot Z :: FOKKERS :: Advies, info & praktische ervaring van fokkers-
Ga naar: